Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Aerion 2007: Προϊόντα και υπηρεσίες για τη χρήση του φυσικού αερίου

Aerion 2007: Προϊόντα και υπηρεσίες για τη χρήση του φυσικού αερίου

Με την παρουσίαση προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας αλλά και πολλών εταιριών παροχής υπηρεσιών για τη χρήση φυσικού αερίου ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου η 8η διεθνής έκθεση «Aerion 2007» που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ Πειραιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από το γενικό γραμματέα Βιομηχανίας και το γενικό γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης κ.κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Μπενόπουλο, αντίστοιχα. Κατά την ομιλία του ο Σπ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε «στη νέα, δυναμική, επιθετική και διορατική ενεργειακή πολιτική» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης στοχεύει στην ταχύτατη ανάπτυξη της χρήσης φυσικού αερίου. Πιστεύουμε ότι το νέο αυτό, για τη χώρα μας, καύσιμο με τα πλεονεκτήματα που έχει για την εθνική οικονομία, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, των καταναλωτών, και των επιχειρήσεων. Με συγκεκριμένες αποφάσεις προωθούμε την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της χώρας». Παρουσιάζοντας στοιχεία για τη διείσδυση του φυσικού αερίου στη χώρα μας ο γ.γ. Βιομηχανίας επισήμανε: – Στο νομό Αττικής, το 2006 έγιναν 40.000 περίπου νέες συνδέσεις.
Η προβλεπόμενη αύξηση νέων συνδέσεων για το 2007 αναμένεται να ξεπεράσει το 25%.
– Στις περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης και των πόλεων Λάρισας και Βόλου, λειτουργεί ενεργοποιημένο δίκτυο φυσικού αερίου 3.800 χλμ. και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από εκατό χιλιάδες συνδέσεις που αντιστοιχούν σε 350.000 καταναλωτές. Τα ποσοστά διείσδυσης στην αστική κατανάλωση κινούνται σήμερα στο 25-35% της εν δυνάμει αγοράς στις περιοχές ευθύνης των υφισταμένων ΕΠΑ. Η εκτίμηση είναι ότι την επόμενη πενταετία η διείσδυση θα κινείται σε ποσοστό 60-70%.
 – Οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας έχουν ολοκληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις για την ανάπτυξη του δικτύου, ενώ η ΕΠΑ Αττικής θα ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή μέχρι το τέλος του 2008 (σύμφωνα με τις αντίστοιχες άδειες διανομής που χορήγησε το ελληνικό δημόσιο).
– Η ίδρυση και η λειτουργία τριών νέων ΕΠΑ στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιτευχθεί η σύστασή τους εντός του 2007. Στα πλαίσια της έκθεσης έγιναν ενδιαφέρουσες ημερίδες και παρουσιάσεις προϊόντων που διοργανώθηκαν από τους εκθέτες. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ημερίδες και παρουσιάσεις:
 • Η ΕΠΑ Αττικής διοργάνωσε δύο ημερίδες, με θέματα:
 – Προδιαγραφές εσωτερικών εγκαταστάσεων για οικιακούς και μικρούς πελάτες.
– Εμπορική και τιμολογιακή πολιτική – αποτελέσματα 2006.
– Συντήρηση εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου άνω των 50 mbar.
• Παρουσίαση εύκαμπτου ανοξείδωτου χαλυβδοσωλήνα Gastite από την εταιρία Χ. Δημοβασίλης & Σία Ε.Ε.
• Επίτοιχοι λέβητες αερίου Riello – παρουσίαση νέων προϊόντων από την εταιρία Caloria ABEE.
• Παρουσίαση νέας σειράς προϊόντων Ariston.
• Κλιματισμός με φυσικό αέριο/υγραέριο από την εταιρία Ghp Tech.
Μέγας χορηγός της έκθεσης ήταν η ΕΠΑ Αττικής ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα «Κέρδος» και το περιοδικό «3Tech».

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Για άλλη μια χρονιά η Ανδριανός παρών στα μεγάλα γεγονότα συμμετείχε και φέτος στην διεθνή έκθεση AERION 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ. από τις 19/4 εώς 22/4. Καταγράφοντας μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό της τόσο από στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων, κατασκευαστές, επιχειρηματίες, τεχνικοί αερίων καυσίμων μελετητικά γραφεία που ενδιαφέρθηκαν για τις εξελίξεις στο χώρο του φυσικού αερίου και υγραερίου. Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων επισκεπτών επικεντρώθηκε κυρίως στα προϊόντα που αποτρέπουν την πρόκληση ατυχημάτων και την έγκυρη διακοπή παροχής σε περίπτωση διαρροής αερίων καυσίμων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ. Η επιχείρηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, τον Γερμανικό οίκο GOK, καθώς και άλλες Ευρωπαικές εταιρείες που κατασκευάζουν ποιοτικά προϊόντα φυσικού αερίου και υγραερίου, οι κυριότερες απ’ τις οποίες είναι: Tecnocontrol Ιταλίας, IVR Ιταλίας, Witzenmann Γερμανίας, Mertik Maxitrol Γερμανίας, ARCO Ισπανίας, Loctite Η.Π.Α., Watts Ιταλίας, Tecnogas Ιταλίας κλπ. Η GOK κατέχει υψηλότατο μερίδιο της αγοράς τόσο στην Γερμανία όσο και στην παγκόσμια αγορά. Κατασκευάζει υλικά και εξαρτήματα για δεξαμενές, δίκτυα καυσίμων αερίων και πετρελαίου. Τα περισσότερα εξ’ αυτών αποτελούν παγκόσμιες καινοτομίες και τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής διεθνώς. Όλα τα προϊόντα της GOK είναι πιστοποιημένα με αυστηρότατα Γερμανικά πρότυπα και είναι φυσικά αποδεκτά και από την ισχύουσα νέα Ελληνική νομοθεσία (ΦΕΚ 963/03 και ΦΕΚ 1257/03). Η GOK κατέχει τα πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001:2000 καθώς και το ISO 14001, αλλά και η Ανδριανός κατέχει το πιστοποιητικό ISO 9001:2000 από το 2003. Ύστερα και από την μεγάλη αποδοχή και το ενδιαφέρον τόσο των παλαιών όσο και νέων συνεργατών στην Έκθεση AERION 2007 η Ανδριανός/GOK εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και αναμένεται να εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί στην αγορά της Ελλάδος και της Κύπρου.

PEPPAS

Η εταιρία Peppas «Combustion – Energy Controls» στα πλαίσια της παρουσίασης των δραστηριοτήτων της στο κοινό συμμετείχε στην 8η Διεθνή Έκθεση Φυσικού Αερίου που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ, Πειραιά, από τις 19-22 Απριλίου 2007. Η εταιρία Peppas είχε την τιμή να σας καλωσορίσει στον κόσμο της ανάπτυξης και της εφαρμογής της καρδιάς ελέγχου όλων των συστημάτων καύσης. Από τον οικιακό τομέα, τον εμπορικό έως και τον βιομηχανικό τομέα, καθώς και τον τομέα συμπαραγωγής ηλεκτρικής, θερμικής, ψυκτικής ενέργειας. Αποτέλεσε τιμή της εταιρίας να ενημερώσει τον τεχνικό κόσμο για την τεχνολογία των γερμανικών Οίκων Dungs «Gas Trains & Combustion Controlos», BEE «Ball Valves & Safety Valves», sectyelectronics «Προηγμένης Τεχνολογίας Αντισεισμικό Σύστημα» και Schütz GmbH Messtechnik «Συστήματα Ελέγχου και Μέτρησης Οδών Αερίου».