ACO ΔΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕ: Γερμανικά συστήματα – προϊόντα αποστράγγισης

aco1Η εταιρία ACO άκμασε και εξαπλώθηκε τη δεκαετία του 60 περιλαμβάνοντας στις κύριες δραστηριότητές της προκατασκευασμένα κανάλια αποστράγγισης από πολυμερικό μπετόν. Το σύστημα καναλιών έχει κατασκευαστεί από πολυμερικό μπετόν, υλικό που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ανθεκτικότητα και σταθερότητα παρέχοντας πολυετή εγγύηση αντοχής. Υλικά πλήρωσης από χαλαζία και πολυμερείς ρητίνες καθιστούν το υλικό αυτό αδιάβροχο και ιδανικά φιλικό προς το περιβάλλον με αξιοσημείωτες ιδιότητες.
Από τη δεκαετία του 60 και έως σήμερα χρησιμοποιούνται ακόμα κανάλια αποστράγγισης ΑCO από πολυμερικό μπετόν και δεν παρουσιάζουν σημεία φθοράς. Η έρευνα σε βάθος, η ανάπτυξη και η κατασκευαστική ικανότητα  που επετεύχθη με τη πάροδο των χρόνων δημιουργούν μια σταθερή βάση για την επεξεργασία των πιο σημαντικών υλικών: πολυμερικό μπετόν, ανοξείδωτος χάλυβας, πλαστικό και χυτοσίδηρος χάλυβας. Το ακόλουθο εύρος των προϊόντων μας άπτεται των δραστηριοτήτων τόσο των κατασκευαστών (χώροι στάθμευσης, εξωτερικής διαμόρφωσης, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, πολυκατοικιών, κτιρίων), των υδραυλικών (έργα εσωτερικά του κτιρίου, υπαίθριοι χώροι), καθώς και έργων μηχανικού (αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, πρατήρια υγρών καυσίμων) και ικανοποιεί τις οποιεσδήποτε τεχνικές απαιτήσεις, κατά ΕΝ 124, σε αναρίθμητα σημεία σε όλο τον κόσμο.

Αποστραγγιστικά κανάλια (πολυμερικό μπετόν, πολυπροπυλένιο ή ανοξείδωτο χάλυβα)

Αποστραγγιστικό σύστημα από πολυπροπυλένιο.Τα πλεονεκτήματα αποστραγγιστικού καναλιού Hexaline είναι:
• Χαμηλό βάρος – εύκολη μεταφορά –  εύκολη τοποθέτηση.
• Εξαιρετικά ανθεκτικό στις καταπονήσεις και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
• Πιστοποιητικά ποιότητας, κλάση φόρτισης Α15 (1,5 tn).
• Γρήγορη κοπή με απλό πριόνι – άμεση προσαρμογή του στις διαστάσεις κάθε έργου.
• Διαθέτει 8 θέσεις κάθετης απορροής (110mm).
• Λεία μη απορροφητική εσωτερική επιφάνεια.
• Δυνατότητα κατακόρυφης απορροής σε όλο το μήκος του.
• Με σχάρα από πολυπροπυλένιο ή από γαλβανισμένο χάλυβα.
• Ακολουθείται από πλήρη σειρά ειδικών τεμαχίων (τερματικά, γωνιακά τεμάχια, κλπ).
• Κατάλληλο για πεζόδρομους, κήπους και περιβάλλοντα χώρο κτιρίων.
Αποστραγγιστικό σύστημα από πολυμερικό μπετόν. Το αποστραγιστικό σύστημα (κανάλι) που είναι κατασκευασμένο από πολυμερικό μπετόν έχει διαφορετικές διαστάσεις ως προς το ύψος και το πλάτος του, ώστε να καλύπτεται, σύμφωνα με την μελέτη, η αποστράγγιση του χώρου. Όταν  παράλληλα πρέπει να πληρούνται και περιορισμοί σε ύψος, τότε το κανάλι τύπου Supermini, μήκους 1m ή 0,5m και ύψους 55mm είναι ιδανικό για χώρους περιορισμένου ύψους, όπως βεράντες, ταράτσες, κλπ. Το κανάλι φέρει σχάρα από γαλβανισμένο χάλυβα με σχισμές η οποία καλύπτει τις προδιαγραφές κλάσης φόρτισης Α15 (1,5tn) και αντοχής σε επαναληπτικές καταπονήσεις. Το κανάλι Euroline ύψους 97mm, πλάτους 118mm, είναι ιδανικό για υπαίθριους χώρους, το δε κανάλι αποστράγγισης Self maxi με πλάτος 200mm και ύψος 110mm είναι κατάλληλο για αποστράγγιση μεγαλύτερων επιφανειών, δηλαδή για χώρους στάθμευσης και πιλοτές. Το κανάλι Self maxi φέρει σχάρα καρέ από γαλβανισμένο χάλυβα ή χυτοσιδηρή αντοχής, σε φορτίο κλάσης Β125 (12,5tn).
aco2Τα κανάλια από πολυμερικό μπετόν ακολουθούνται από πλήρη σειρά εξαρτημάτων (ανοιχτά και κλειστά τερματικά) και φρεάτια με κάδο συλλογής στερεών και εξασφαλίζουν ταχύτατη απορροή και υψηλή χωρητικότητα λόγω της εσωτερικής επιφάνειάς τους ή του σχήματος «V» που εμφανίζει η διατομή τους . Έχουν αυξημένη αντοχή σε μεταβολές της θερμοκρασίας, χημικά, καύσιμα και ορυκτέλαια, καθώς και σε ήπιο όξινο και αλκαλικό περιβάλλον.
Για εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως αεροδρόμια και οδοποιία, υπάρχουν κανάλια με κλάση φόρτισης από C250 (25tn) έως F900 (90tn) όπως ο τύπος Kerb Drain για ρείθρο πεζοδρομίου, ο τύπος Monoblock με ενσωματωμένη σχάρα από πολυμερικό μπετόν, ο τύπος S με ενσωματωμένη σχάρα από χυτοσίδηρο και με εσωτερική ρύση 0,5%. Τα κανάλια μπορεί να φέρουν ενσωματωμένο χείλος από γαλβανισμένο χάλυβα κατά μήκος των άκρων τους προσφέροντας αυξημένη αντοχή σε ισχυρές καταπονήσεις. Το σύστημα αποστράγγισης SPORT® αποστραγγίζει με ασφάλεια το νερό από τους διαδρόμους στίβου και τα γήπεδα αθλητικών εγκαταστάσεων. Το διάτρητο κανάλι (με σχισμή) είναι ιδανικό ως σύστημα αποστράγγισης για στίβους και κατασκευάζεται σε συμμόρφωση με το πρότυπο DIN 18035 Μέρος 3 και τους κανονισμούς της IAAF. Συμμορφώνεται επίσης με τους κανονισμούς της FIFA για την αποστράγγιση των γηπέδων ποδοσφαίρου. Έχει κατασκευαστεί από πολυμερές μπετόν, υλικό που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ανθεκτικότητα και σταθερότητα παρέχοντας πολυετή εγγύηση αντοχής. Η προμήθεια και τοποθέτηση προϊόντων για το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου δεν ήταν μόνο μια συμβολική εξέλιξη για την ACO. Με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς της Μόσχας, τα προϊόντα ACO έχουν χρησιμοποιηθεί στη κατασκευή όλων των ολυμπιακών σταδίων περιλαμβανομένου του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας (ΟΑΚΑ).
Κατά την τοποθέτηση, το όρυγμα που θα ανοιχθεί θα είναι μεγαλύτερων διαστάσεων από το αποστραγγιστικό κανάλι. Την τοποθέτηση σκυροδέματος ακολουθεί ο εγκιβωτισμός των καναλιών που θα λάβει χώρα από τον κατασκευαστή ξεκινώντας με την τοποθέτηση του φρεατίου και συνεχίζοντας την τοποθέτηση των καναλιών αντίθετα στη φορά του βέλους που φέρουν σε ύψος 3-4 mm χαμηλότερα από την επιφάνεια του εδάφους. Η απορροή των υδάτων γίνεται κάθετα ή οριζόντια στο εργοτάξιο όπως επιβάλουν οι εκάστοτε συνθήκες.
aco9Αποστραγγιστικό σύστημα από ανοξείδωτο χάλυβα (ΑISI304 ή AISI316). Το αποστραγγιστικό σύστημα (κανάλι) που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα έχει διαφορετικές διαστάσεις ως προς το ύψος, το πλάτος και το μήκος. Διατίθεται σε μήκος 0,5m έως 6,0m,  ύψος από 60mm έως 200mm και πλάτος σταθερό 155mm ή 230mm ή μεταβλητό από 150mm έως 600mm. Ο τύπος  ανοξείδωτο αποστραγγιστικό σύστημα Modular είναι διαθέσιμο και σε κανάλι σχισμής 20mm, συνοδεύεται από πλήρη σειρά ανοιχτών ή κλειστών τερματικών και βοηθητικών τεμαχίων όπως φλάντζες, στεγανωτικά για υδατοστεγή ασφάλεια, τεμάχια γωνίας και σταυρούς. Διαθέτει εσωτερική ρύση προς την απορροή, με δυνατότητα απορροής στο κέντρο ή στην άκρη του καναλιού και συνοδεύεται από πλήρη σειρά ανοξείδωτων σιφωνιών, καλαθιών και σχάρες διαφόρων τύπων (καρέ, διάτρητη, με σχισμές, αντιολισθητική) κλάσης φόρτισης L15, M125 και Α15 έως D400.
Είναι το ιδανικό αποστραγγιστικό σύστημα (κανάλι) όπου απαιτούνται υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, όπως για επαγγελματικές κουζίνες, βιομηχανικούς χώρους, τυροκομεία, βιομηχανίες τροφίμων, νοσοκομεία, εργαστήρια επεξεργασίας-συσκευασίας τροφίμων, κλπ.
aco4Αποστραγγιστικό σύστημα από ανοξείδωτο χάλυβα για χώρους υγιεινής. Κανάλια ανοξείδωτα με εσωτερική ρύση και σχάρες υψηλής λειτουργικότητας και αισθητικής για χώρους υγιεινής (με διεθνή βραβεία).
Το ανοξείδωτο κανάλι Shower Drain είναι η πιο κατάλληλη λύση αποστράγγισης για το χώρο του μπάνιου τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε ανακαινίσεις. Η ευκολία τοποθέτησής του, η μεγάλη ποικιλία σε δέκα (10) διαφορετικά σχέδια σχάρας και πέντε (5) μήκη, καθώς και το μικρό του βάθος το καθιστούν την πιο άρτια επιλογή από τεχνικής και αισθητικής άποψης. Υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης τελικής επιφάνειας όμοιας με το δάπεδο (πλακάκι, μάρμαρο, κλπ.) της ντουζιέρας. Το ανοξείδωτο κανάλι φέρει εγκάρσια εσωτερική ρύση και έτσι εξασφαλίζεται γρήγορη απορροή. Η πρόσβαση στις σωληνώσεις επιτυγχάνεται μέσω της αποσπώμενης οσμοπαγίδας που είναι επίσης κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα. Η σχάρα και το κανάλι από ανοξείδωτο χάλυβα, με πλάτος 144mm, δυνατότητα προσαρμογής καθ’ ύψος 105-169mm διατίθεται σε μήκος 700mm, 800mm, 900mm, 1000mm και 1200mm. 

Συστήματα αποστράγγισης οδοποιίας

Σύστημα αποστράγγισης οδοποιίας (Combi-point). Σύστημα αποστράγγισης Combipoint με βάσεις από πλαστικό, κατάλληλες για επίπεδες ή κυρτές χυτοσιδηρές σχάρες αποστράγγισης διαστάσεων 300 x 500 mm ή 500 x 500 mm. Η απορροές των βάσεων είναι Φ160 και οι σχάρες διατίθονται σε κλάση φόρτισης C250 (25 tn) ή D400 (40 tn).
aco12Σύστημα αποστράγγισης οδοποιίας (απορροές γεφυρών HSD-2 ή HSD-5). Οι απορροές γεφυρών HSD-2 ή HSD-5 κατασκευάζονται κατά DIN 124/DIN 1229 από χυτοσίδηρο χάλυβα με σχάρες διαφορετικών διαστάσεων (300×480 mm, 500×559 mm, 260×500 mm, Φ585 mm), κλάσης φόρτισης D400 και με δυνατότητα προσαρμογής καθ’ ύψος. Έχουν κάθετες ή οριζόντιες απορροές, μπορεί να φέρουν φλάντζα στεγανότητας και δακτύλιο σύσφιξης και είναι κατάλληλες και για ατσάλινες γέφυρες ή γέφυρες τρένων.
Σύστημα αποστράγγισης οδοποιίας (σχάρες φρεατίων Multitop). Σχάρα φρεατίου Multitop (επίπεδη ή κυρτή) με μεντεσέ από χυτοσίδηρο χάλυβα κατά DIN EN 124/DIN 4052, με σχισμές πλάτους 25mm, με δυνατότητα ανοίγματος 110°, κλάσης φόρτισης D400 ή C250 και κλείδωμα ασφαλείας. Διατίθεται σε διαστάσεις 300×554 mm ή 500×554 mm.
Σύστημα αποστράγγισης οδοποιίας (κάλυμμα φρεατίου CityTop). Κάλυμμα φρεατίου CityTop στρογγυλό Φ605mm με πλαίσιο καλύμματος από χυτοσιδηρό χάλυβα κατά DIN EN 124/DIN 1229, διαμέτρου Φ780mm, κλάσης φόρτισης D400. Διατίθεται προαιρετικά με εξαερισμό και κλείδωμα ασφαλείας.