ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΟΓΛΟΥ Χ. & ΣΙΑ ΟΕ: Πιστοποιημένες καμινάδες της βιομηχανίας «Αγωγός ΑΕ»

Η καμινάδα στην Ελλάδα έχει περάσει από διάφορες διακυμάνσεις.
Ξεπερνώντας την ανθυγιεινή εποχή των αμιαντοσωλήνων οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως επί το πλείστον για την απαγωγή καυσαερίων από τζάκια και λέβητες, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση απλών αεραγωγών ελικοειδούς ραφής που ήταν κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο και γαλβανιζέ.
Τελικά όμως επικράτησε η γνώση και η συμμόρφωση στην τεχνογνωσία και ευτυχώς σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταστάσεων γίνεται με ανοξείδωτη σωλήνα αυτογενούς συγκόλλησης.
kapousouzoglouΗ εταιρία “Καπουσούζογλου Χ & ΣΙΑ ΟΕ” που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών θέρμανσης ακολούθησε τις επιταγές της εξέλιξης και από τον Μάρτιο του 2011 ανέλαβε την εμπορική διάθεση των πιστοποιημένων καμινάδων της βιομηχανίας “Αγωγός ΑΕ”.
Η εταιρία “Αγωγός ΑΕ”, ιδρύθηκε στις αρχές του 2003 στη Θεσσαλονίκη και παρά την σύντομη χρονικά παρουσία της εξελίχθηκε σε μια μεγάλη και γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία κατακτώντας της κορυφή της ελληνικής αγοράς με σημαντικές εξαγωγές στα βαλκάνια.
Σήμερα η “Αγωγός” είναι πρότυπη βιομηχανία κατασκευής μεταλλικών αεραγωγών, καμινάδων και εξαρτημάτων, με μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία και εξελιγμένες μεθόδους παραγωγής, προσηλωμένη στην κατασκευή προϊόντων υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνονται εύκαμπτοι και ευθύγραμμοι αγωγοί, μονού ή διπλού τοιχώματος, ομόκεντροι, από αντιμαγνητικό ωστενικό χάλυβα (ανοξείδωτο 304).
Τεχνικά χαρακτηριστικά
– Υλικό κατασκευής: Ανοξείδωτος ωστενικός αντιμαγνητικός χάλυβας AISI 304 (1.4301) ή ανοξείδωτος ωστενικός αντιμαγνητικός χάλυβας AISI316L (1.4404).
– Πάχος ελάσματος: 0,4 mm ή 0,5 mm.
– Τύπος συγκόλλησης: Αυτοματοποιημένη αυτογενής συγκόλληση αδρανούς αερίου TIG διαμήκους ραφής.
– Θερμοκρασία λειτουργίας: 200°C μέγιστη για συνθήκες έντονης υγροποίησης και εξαναγκασμένο ελκυσμό, 600°C μέγιστη για ξηρές συνθήκες και φυσικό ελκυσμό.
– Πίεση λειτουργίας: Υπερπίεση (200Pa) με φλάντζα – Υποπίεση (40Pa) χωρίς φλάντζα.
– Διαστάσεις διατομών mm: Φ80-100-130-150-180-200-230-250-300-350.
– Σύνδεση: Καμπυλωτή “κλικ” (αρσενική με θηλυκή εκτόνωση – διαμόρφωση άκρων) με οδηγό, που ασφαλίζει με περιστροφή (έως Φ200).
– Στεγανοποίηση σύνδεσης: Δακτύλιος στεγανοποίησης (φλάντζα) πυράντοχης σιλικόνης τριπλού χείλους, κόκκινη Τ160°C – μαύρη Τ200°C.
– Προέλευση πρώτης ύλης: Μεταλλουργία UGINE & ALZ Industries/ Γαλλία.
– Πιστοποιήσεις: CE Instituto Giordano, TUV-SUD, IMQ.
Πλεονεκτήματα
1. Αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία με διαρκή αξιολόγηση ελέγχου παραγωγής εργοστασίου (F.P.C.) και σύστημα διαχείρησης ποιότητας ISO 9001: 2000.
2. Τυποποίηση με σήμανση των προϊόντων με ημερομηνία παραγωγής, αριθμό παρτίδας, πάχος και τύπος υλικού, διατομή και τύπος εξαρτήματος.
3. Άριστη ποιότητα συγκολλήσεων (αποτροπή οξείδωσης, στεγανότητα).
4. Τέλειες κυκλικές διατομές (ευκολία στη συναρμολόγηση, ελαχιστοποίηση απωλειών).
5. Σταθερές συνδέσεις κουμπωτές (αρσενικό – θηλυκό) με εξωτερικό δακτυλίδι σύσφιξης.
6. Μηχανική αντοχή και ικανότητα απόσβεσης θερμικής διαστολής-συστολής κατά τη λειτουργία σε συνδυασμό τη χρήση των παρελκόμενων στηριγμάτων.
7. Στεγανότητα, η προσθήκη της φλάντζας εκμηδενίζει τις πιθανότητες διαρροής καυσαερίων ή συμπυκνωμάτων (διαρκής έλεγχος παραγόμενων προϊόντων).
8. Επιφάνεια υλικού ανθεκτική στη χημική διάβρωση από τα συμπυκνώματα και την οξείδωση (μεγάλη διάρκεια ζωής της καπνοδόχου).
9. Πιστοποίηση προϊόντος TÜV-SÜD για αντοχή στη διάβρωση, κατηγορία V2 (κατάλληλο για φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ξύλο).
10. Μεγάλη θερμική αντοχή της καπνοδόχου έως 1000°C, για περιπτώσεις αυτανάφλεξης.
11. Χαμηλή θερμική αδράνεια (ελάχιστο πάχος ελάσματος για ταχύτατη και ομοιόμορφη θέρμανση της καπνοδόχου μέχρι να επιτευχθεί η θερμοκρασία λειτουργίας), ελάχιστες απώλειες – χαμηλότερη κατανάλωση ιδανική για διακοπτόμενη λειτουργία.
12. Λεία εσωτερική επιφάνεια (χαμηλός συντελεστής τριβής, βέλτιστη απαγωγή καυσαερίων με μικρότερες διατομές, αποτροπή αποθέσεων και ελαχιστοποίηση συχνότητας καθαρισμού και κόστους συντήρησης).