ΗΛΙΑΣ & ΧΑΡΙΤΩΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΕ

papakons 1.jpg

Σειρά αυτόματων εξαεριστικών ΙΜΤ
Η εταιρία Ηλίας & Χαρίτων Παπακωνσταντίνου Ο.Ε. διαθέτει κοντά στα άλλα προϊόντα της, την σειρά αυτόματων εξαεριστικών IMT (Colombo/ELITE) τα οποία συνδυάζουν μια άψογη λειτουργία με μια γοητευτική σχεδίαση.
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι οι εξαεριστήρες των θερμαντικών σωμάτων, οι οποίοι πρέπει να λύσουν μια ποικιλία προβλημάτων. Μερικές φορές περισσότερο σημαντικό στους καταναλωτές είναι όχι μόνο η λειτουργία αλλά και η σχεδίαση. Και το γεγονός ότι η σειρά COLOMBO από την IMT αναγνωρίστηκε με ένα βραβείο στο DESIGN PLUS στον διαγωνισμό στην εμπορική έκθεση ISH το 2003 παρουσιάζει το καινοτόμο σχέδιό της.
papakons 1.jpgΗ ευκολία της εγκατάστασης και η τελειότητα της λειτουργίας κατά τη διάρκεια μιας μακριάς ζωής υπηρεσιών, είναι το νούμερο ένα μέλημα ενός ”μαέστρου” της θέρμανσης.  Γι’αυτό οι εξαεριστήρες COLOMBO αποτελούνται από τον υψηλής ποιότητας σφυρηλατημένο ορείχαλκο, που κατασκευάζεται για την κάθετη ή οριζόντια εγκατάσταση, και είναι ιδανικά εξοπλισμένοι με τα δαχτυλίδια "Ο" ή τα αυτοκόλλητα νήματα.
Μπορείτε επίσης εύκολα να κλείσετε τους αυτόματους  εξαεριστήρες με τη βίδα στο ανώτερο μέρος, όταν  γεμίζετε το σύστημα θέρμανσης. Το όλο σύνολο σχεδίασης είναι τόσο γερό που ακόμα κι αν η δομική  πίεση 12 bar ξεπερνιέται σημαντικά για μια μακρά χρονική περίοδο, εκείνο δεν καταστρέφεται.
Κανονικά οι αυτόματοι εξαεριστήρες για τα θερμαντικά σώματα τοποθετούνται στο  υψηλότερο σημείο  μιας εγκατάστασης, παραδείγματος χάριν στη σοφίτα. Αυτό συχνά σημαίνει ότι οι εξαεριστήρες δεν λειτουργούν κατάλληλα λόγω της χαμηλής πίεσης στο σύστημα σωλήνων. Η σειρά COLOMBO της IMT είναι κατασκευασμένη για την απεριόριστη λειτουργία ακόμη και σε πιέσεις μεταξύ 0 και 0,5 bar.
Αυτό σημαίνει ότι όλος ο αέρας μπορεί να δραπετεύσει από το σύστημα θέρμανσης ακόμη και με τα  συστήματα χαμηλής βαρύτητας.
Ο αέρας μπορεί να έχει τις πλέον σοβαρές συνέπειες στα συστήματα θέρμανσης και στα άλλα συστήματα που γεμίζουν με υγρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις συμπαγείς μονάδες όπως οι επιτοίχιες μονάδες αερίου, που χρησιμοποιούνται με μικρή ποσότητα νερού. Μειωμένη αποδοτικότητα, διάβρωση ή δυσλειτουργίες, ακόμη και μια συνολική διακοπή μπορεί συχνά να προκύψει από πάρα πολύ αέρα στο σύστημα σωλήνων.
Οι αυτόματοι εξαεριστήρες εγκαθίστανται άμεσα στο σύστημα θέρμανσης, στο σύστημα σωλήνων ή/και στους θερμαντικούς διανομείς για να κρατήσουν τον αέρα από το σύστημα. Αλλά οι συμβατικοί εξαεριστήρες σε συνεχή λειτουργία αναπτύσσουν συχνά διαρροές και αρχίζουν να στάζουν, έτσι ώστε μερικοί χειριστές εγκαταστάσεων  σφραγίζουν  απλά την έξοδο  αντί της εκτέλεσης της απαραίτητης συντήρησης. Το αποτέλεσμα θα είναι ο εξαεριστήρας να μην λειτουργεί πλέον.
papakons 2.jpgΚατά συνέπεια, οι αυτόματοι εξαεριστήρες COLOMBO κατέχουν έναν συνδυασμό σχεδίου, ποιότητας και χρησιμότητας, ο οποίος παρέχει ένα ελκυστικό και λειτουργικό σχέδιο για τον απαιτητικό πελάτη, και βάζει ένα τέλος σε εκείνους τους ενοχλητικούς θορύβους ροής, την "χειρωνακτική" εργασία εξαέρωσης και τελικώς την φτωχή θέρμανση.
Το ιδανικό σύστημα είναι χωρίς οποιοδήποτε ίχνος αέρα. Η υδάτινη στήλη ωθεί το επιπλέον σώμα του εξαεριστήρα ELITE,το οποίο εγκαθίσταται μέσα στο σύστημα ή στο υψηλότερο σημείο  του, προς τα πάνω. Η μέγιστη στάθμη ύδατος είναι η ανώτερη άκρη του κοίλου επιπλέοντος σώματος και ο πλαστικός δίσκος είναι πολύ υψηλότερος, εξασφαλίζοντας έτσι την ύπαρξη μιας μεγάλης απόστασης ασφάλειας μεταξύ της στάθμης ύδατος και του μηχανισμού εξαέρωσης. Αυτό σφραγίζει επίσης το ανώτερο μέρος ενάντια σε οποιοδήποτε πιτσίλισμα νερού.
Ο μακρύς οριζόντιος ανυψωτικός βραχίονας κρατιέται από ένα ελατήριο αδιάκοπης κόπωσης, που εξασφαλίζει ότι η λεπτή οπή αερισμού και η ταμπλέτα κουδουνισμάτων μηρών δεν έρχονται σε επαφή με το νερό οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι ο εξαεριστήρας είναι απολύτως στεγανός και ο ρύπος και τα αιωρούμενα μόρια δεν μπορούν να εισαχθούν στο μηχανισμό εξαέρωσης. Αυτό εγγυάται τη συνεχή λειτουργική αξιοπιστία – ακόμη και με μια υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόλη στο νερό θέρμανσης.