Αρχική » Αφιερώματα » ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ MCE 2014 » ΑΧΙΝΑR: Πρώτο βήμα για εξαγωγική δραστηριότητα

ΑΧΙΝΑR: Πρώτο βήμα για εξαγωγική δραστηριότητα

mce-axinar

mce-axinar1. Οι εντυπώσεις μας από τη συμμετοχή στην έκθεση MCE του Μιλάνου είναι πολύ καλές. Η οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου κι όπου υπήρχαν μικροζητήματα, οι διοργανωτές συνέβαλαν ώστε  να επιλυθούν τάχιστα. Όσον αφορά την προσέλευση των επισκεπτών, αν και την περιμέναμε μεγαλύτερη, είμαστε ικανοποιημένοι.
Στο περίπτερό μας κοντοστάθηκαν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον επαγγελματίες από όλη σχεδόν την Ευρώπη, όπως επίσης και από χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, επιβεβαιώνοντας την φήμη της διεθνούς έκθεσης.
2. Η Axinar, καθώς είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση που μόλις φέτος ξεκινά τις εξαγωγικές της δραστηριότητες, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση MCE. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι θετικός, μετρώντας σοβαρές συζητήσεις με επαγγελματίες του εξωτερικού για ενδεχόμενη συνεργασία. Ευελπιστούμε οι συζητήσεις που κάνουμε αυτή τη στιγμή να καρποφορήσουν, καθιστώντας τη συμμετοχή μας 100% επιτυχημένη.
3. Όπως προανέφερα, είναι η πρώτη φορά που η Axinar συμμετέχει σε μια διεθνή έκθεση του εξωτερικού.
Ο λόγος της συμμετοχής μας ήταν η απόφαση της διεύθυνσης περί έναρξης εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Αυτός ήταν και ο απώτερος σκοπός της συμμετοχής μας. Είμαστε σε αναζήτηση έμπιστων καναλιών διανομής/ συνεργασιών σε διάφορες ευρωπαϊκές, κατά βάση, αγορές. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε  ήδη στο στάδιο των συζητήσεων – διαπραγματεύσεων με κάποιους διανομείς και αισιοδοξούμε πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
4. Ναι, πιστεύουμε ακράδαντα στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, εν γένει. Ειδικότερα, όσον αφορά τους λέβητες  Axinar, με διαθέσιμες τρεις πατέντες καινοτομίας ήδη, νιώθουμε περήφανα ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα τον ανταγωνισμό.
5. Μη έχοντας πρότερη εμπειρία συμμετοχής στην MCE, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα.
Ελένη Ιωαννίδου
Διπλ. Χημικός Μηχανικός,
Τμήμα Εξαγωγών