85η ΔΕΘ: Aπό τις 5 – 13 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

• Στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ εκθέτες, συνεργάτες, φορείς και η Τιμώμενη Χώρα, Γερμανία
• Aπό τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Νέες τεχνολογίες, καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα θα πρωταγωνιστήσουν στην 85η ΔΕΘ, που θα διοργανωθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης θα είναι η Γερμανία, που ετοιμάζει πυρετωδώς τη συμμετοχή της, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης στην Έκθεση του Σεπτεμβρίου.


Με τον πήχη να ανεβαίνει υψηλότερα χρόνο με τον χρόνο, τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και επισκεπτών, η 85η ΔΕΘ θα μείνει πιστή στον διαχρονικό ρόλο της έκθεσης ως μοχλού ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. θα δώσει δε για μία ακόμη χρονιά το αναπτυξιακό στίγμα της χώρας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Άλλωστε, μεταξύ των επιχειρήσεων που θα φιλοξενήσει, θα βρίσκονται δεκάδες startups, με νέες, ευρηματικές επιχειρηματικές ιδέες.
Δυναμικό θα είναι το «παρών» και του επιμελητηριακού κόσμου της χώρας, μέσω της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Πέραν του χαρακτήρα της ως έκθεσης B2C, B2B και B2G (Business to Government), η 85η ΔΕΘ θα δώσει έμφαση και στην κυκλική οικονομία με σχετικές δράσεις, ενώ θα έχει έντονο και το στοιχείο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.
Εκθέτες, συνεργάτες, φορείς, αλλά και η φετινή Τιμώμενη Χώρα, η Γερμανία, βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό της 85ης ΔΕΘ, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει στη διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία η πανδημία του κορωνοϊού. Μετά από ένα επιβεβλημένο διάλειμμα, οι «μηχανές» για την προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ έχουν ενεργοποιηθεί εκ νέου με σκοπό να διοργανωθεί μια άρτια Έκθεση, αλλά και να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας, αφού η 85η ΔΕΘ θα είναι και η πρώτη εκθεσιακή διοργάνωση πανευρωπαϊκά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της στήριξής τους προς τη φετινή διοργάνωση του Σεπτεμβρίου, αλλά και προς τη διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, εκθέτες, συνεργάτες, φορείς, αλλά και η Γερμανία, πέραν της έμπρακτης συμμετοχής τους, στέλνουν τα δικά τους αισιόδοξα μηνύματα για την 85η ΔΕΘ:
«Η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ειδικά τη χρονιά του κορωνοϊού, η απόφαση για τη διεξαγωγή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 2020 είναι σωστή. Η Γερμανία θα είναι με χαρά η Τιμώμενη Χώρα της 85ης ΔΕΘ. Ταυτόχρονα με την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Γερμανία και η Ελλάδα προσεγγίζουν από κοινού και με συνεργατικό πνεύμα τα κεντρικά ζητήματα του μέλλοντος, όπως η “πράσινη” ανάπτυξη, η υγεία και η καινοτομία. Μόνο ενωμένοι εντός της Ευρώπης μπορούμε να υπερβούμε την κρίση» αναφέρει ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ερνστ Ράιχελ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του γενικού διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρα Αθανάσιου Κελέμη. «Για την Ελλάδα, η Γερμανία λογίζεται στρατηγικός εταίρος στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, ένας ειλικρινής ”συνομιλητής” σε πολιτικό επίπεδο και ”συνοδοιπόρος” στον πολιτισμό.
Οι δύο χώρες, έχοντας καλλιεργήσει επί σειρά ετών τις μεταξύ τους σχέσεις στη βάση της ανταποδοτικότητας και της εξασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής διμερούς υπεραξίας, προσβλέπουν σε μια ακόμη πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία.
Η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ με τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας, δημιουργεί μια νέα ευκαιρία, ώστε Ελλάδα και Γερμανία να διευρύνουν τις επενδυτικές “αναζητήσεις” τους, σε τομείς, όπως η “πράσινη” οικονομία και ειδικότερα, οι ΑΠΕ και η ανακύκλωση απορριμμάτων, καθώς και σε άλλα πεδία, με χαρακτηριστικότερα την αγροδιατροφή, τον τουρισμό, τις υποδομές, το real estate, τις νέες τεχνολογίες και τις αποκρατικοποιήσεις. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του, επιδιώκοντας η συμμετοχή της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας στην 85η ΔΕΘ να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και την ίδια στιγμή η παρουσία των ελληνικών εταιρειών με εμπορικό ή και επενδυτικό προσανατολισμό τη γερμανική αγορά να καταγραφεί ως πραγματικά ισχυρή.