Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » 75 χρόνια τεχνολογίας πιστολέτων Bosch

75 χρόνια τεχνολογίας πιστολέτων Bosch


Περιστροφικά πιστολέτα για τον επαγγελματία από το 1932

Το 1932, η Bosch παρήγαγε μαζικά το πρώτο στην ιστορία, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επαγγελματιών, περιστροφικό πιστολέτο, με πνευματικό κρουστικό μηχανισμό για τρύπημα και καλέμισμα, αλλά και συμπλέκτη ασφάλειας. Η παρουσίαση του πιστολέτου έγινε πριν από 75 χρόνια στην εμπορική έκθεση της Λειψίας, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στον κλάδο των οικοδομικών και τεχνικών έργων. Από το 1932, η Bosch με συνέπεια, καινοτομίες και ποιότητα, έχει αναπτύξει περαιτέρω τα επαγγελματικά περιστροφικά πιστολέτα. Το «πιστολέτο Bosch» σύντομα έγινε συνώνυμο των ηλεκτρικών περιστροφικών και κρουστικών πιστολέτων.

Πολλές από τις καινοτομίες της Bosch κυριάρχησαν και καθιερώθηκαν ως πρότυπα στην παγκόσμια αγορά των εργαλείων, π.χ. το σύστημα υποδοχής εργαλείου SDS- plus το 1975 και το σύστημα SDS- max για μεγαλύτερα πιστολέτα το 1990.
Άλλες σημαντικές καινοτομίες, είναι το πρώτο σε όλο τον κόσμο περιστροφικό 2κιλο πιστολέτο (1981) και το πρώτο παγκοσμίως πιστολέτο μπαταρίας, το 1984. Το 2003 η Bosch εισήγαγε στην αγορά το πρώτο 5κιλο πιστολέτο με σύστημα απόσβεσης των κραδασμών και το 2005 παρουσίασε το πιστολέτο GBH 36 VF-LI Ρrofessional, το πρώτο πιστολέτο μπαταρίας με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η ισχυρή τάση της μπαταρίας των 36V επιτρέπει απόδοση διάτρησης ισοδύναμης με αυτήν του πιο δυνατού ηλεκτρικού 2κιλου πιστολέτου, το GBH 2-26 Ρrofessional.

Επετειακή προσφορά για τον επαγγελματία

Η Bosch γιορτάζει τα 75α γενέθλια των πιστολέτων Bosch με ελκυστικές προσφορές για τον επαγγελματία:
Με αγορά ενός πιστολέτου SDS- plus (το 2κιλο πιστολέτο GBH 2-26 DFR Ρrofessional ή το πιστολέτο μπαταρίας GBH 36 V-LI Ρrofessional) λαμβάνει ως δώρο έναν ψηφιακό ανιχνευτή DMF 10 Zoom Professionalο οποίος εντοπίζει ηλεκτροφόρους αγωγούς, μέταλλα (αλλά και χαλκό) καθώς και ξύλινες καλυμμένες κατασκευές.
Με την αγορά ενός πιστολέτου SDS – max της Bosch (από 5 κιλά και άνω), ο αγοραστής παίρνει δώρο ένα κατσαβίδι μπαταρίας GSR 10.8 V-Li Professional. Αυτό το ιδιαίτερα συμπαγές και πρακτικό κατσαβίδι πραγματοποιεί μέχρι και 130 βιδώματα, μεγέθους βίδας 6 x 60 χιλιοστά σε μαλακό ξύλο με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Χάρη στη νέα τεχνολογία μπαταρίας ιόντων – λιθίου δεν υπάρχει καμία αυτοεκφόρτιση και κανένα φαινόμενο απώλειας μνήμης.
Οι επετειακές προσφορές θα είναι διαθέσιμες μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2007.