Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Στα 60 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της ΠΟΣΕΥΔ για το 2008

Στα 60 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της ΠΟΣΕΥΔ για το 2008

gs poseyd 1.jpg

• Έγκριση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και διαπίστωση ότι οι συνεταιρισμοί κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς
• Με πωλήσεις 51 εκατ. ευρώ έκλεισε τη χρήση του 2007 η ΠΟΣΕΥΔ, παρουσιάζοντας αύξηση 20% έναντι του 2006.

Για το 2008, ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε στη γενική συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου του 2007 προβλέπει πωλήσεις της τάξης των 60 εκατ. ευρώ περίπου.
Μπορεί το 2007, από οικονομικής απόψεως να ήταν μία δύσκολη χρονιά για την αγορά, όμως η ΠΟΣΕΥΔ και γενικότερα το συνεταιριστικό κίνημα τα κατάφεραν.
Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική τους στην ελληνική αγορά. Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν στη γενική συνέλευση, οι συνεταιρισμοί το 2007 κέρδισαν μερίδιο αγοράς και παράλληλα αύξησαν τις πωλήσεις τους μέσα από την ΠΟΣΕΥΔ. Κάτι που όπως τονίστηκε, σημαίνει ότι η σύγκλιση προϊόντων προχωρά.
«Οι στόχοι που είχαμε θέσει για το 2007 υπερκαλύφθηκαν», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Πέτρος Μποτετζάγιας, «με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής των συνεταιρισμών στα έξοδα της Ομοσπονδίας να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα».
Υπογράμμισε δε ότι υλοποιήθηκαν και όσα είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό της αποθήκης με ράφια και ανυψωματικά μηχανήματα, καθώς και για αλλαγή όλου του μηχανογραφικού συστήματος της ΠΟΣΕΥΔ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, το νέο μηχανογραφικό σύστημα «θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Ομοσπονδίας, από την αποθήκη όπου θα εφαρμόσουμε σύστημα ”μπαρκοντ”, μέχρι την ηλεκτρονική παραγγελία από τους συνεταιρισμούς, καθώς και την αυτόματη τιμολόγηση προς αυτούς».
Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 55 αντιπροσώπων επί συνόλου 77, ενέκρινε στο σύνολό του τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2008, καθώς και την εγγραφή του συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης στη δύναμη της ΠΟΣΕΥΔ.
Η έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης έγινε με την εκλογή στο προεδρείο των συναδέλφων Αναστάσιου Μπαρδουνιώτη από τη Μεσσηνία και Γιάννη Μηλιώνη από την Αθήνα.

«Το μέλλον μας ανήκει»
Στην εισήγηση του Δ.Σ., ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Πέτρος Μποτετζάγιας, τόνισε:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλωσορίζω στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση προϋπολογισμού για το 2008.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία για μια φορά ακόμα να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις που αφορούν τη δουλειά μας.
gs poseyd 1.jpgΗ παρουσία σας εδώ μας βοηθά και με τις αποφάσεις σας συμβάλλετε σημαντικά στην καλή πορεία της Ομοσπονδία μας.
Φέτος έχουμε τη χαρά να εγγράψουμε ένα νέο μέλος, το Συνεταιρισμό Αλεξανδρούπολης, του οποίου ζητάμε να εγκριθεί η είσοδός του στην Ομοσπονδία και να ευχηθούμε όλοι «καλή επιτυχία» στο νέο μας συνεταιρισμό.
Το 2007 ήταν μια καλή χρονιά για την Ομοσπονδία η οποία θα κλείσει καλώς εχόντων των πραγμάτων με περίπου 20% άνοδο στις πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπερκαλύπτονται οι στόχοι που είχαμε θέσει, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής των συνεταιρισμών στα έξοδα της Ομοσπονδίας να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Στον περυσινό προϋπολογισμό είχαμε συμπεριλάβει κονδύλια για εξοπλισμό της αποθήκης με ράφια και ανυψωτικά μηχανήματα, καθώς και για αλλαγή όλου του μηχανογραφικού συστήματος της ΠΟΣΕΥΔ.
Το 2007 αυτά όλα υλοποιήθηκαν. Τοποθετούνται σταδιακά τα ράφια. Αγοράσαμε δύο ανυψωτικά μηχανήματα Toyota, ένα μικρό και ένα μεγάλο, γεγονός που μας βοήθησε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα το χώρο της αποθήκης.
Έχουμε επίσης παραγγείλλει νέο μηχανογραφικό σύστημα στην εταιρία «Μπος Πληροφορική» που συνεργαζόμαστε χρόνια, το οποίο θα εγκατασταθεί μέσα στο 2008 και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Ομοσπονδίας. Περισσότερα θα αναφέρει ο διευθυντής.
Η συνεργασία μας με τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας ήταν καλή και όλα τα τμήματα βοήθησαν το Δ.Σ. στην αποστολή του.
Ο νέος συνεργάτης μας κ. Σούκας βοήθησε στον τομέα της σύγκλισης των προϊόντων και στην έρευνα αγοράς.
Για το 2008 δεν έχουμε τέτοια κονδύλια και ο προϋπολογισμός μας περιορίζεται στα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των οργάνων της.
Οικονομικά
Στα οικονομικά, παρά την εμφανή πλέον έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Προεξοφλήσεις για μετρητοίς και εισαγωγές
Το σύστημα αυτό προχωράει με επιτυχία.
Ζητάμε να αυξηθεί το πλαφόν από 8.000.000 σε 12.000.000 ευρώ προκειμένου να εντάξουμε και τρεις νέες εταιρίες, ενδεχομένως και την Φίλκεραμ με την οποία συζητάμε να υπογράψουμε σύμβαση για το 2008.
Για φέτος υπολογίζουμε ότι το όφελος των συνεταιρισμών από τις αγορές μετρητοίς θα πλησιάσει τις 400.000 ευρώ.
Αποθήκη
Ολοκληρώνεται ο εξοπλισμός της αποθήκης με τα τελευταία ράφια τα οποία έχουμε παραγγείλει και θα τοποθετηθούν μέσα στη χρονιά.
Από πωλήσεις εισαγωγών το διάστημα που λειτουργήσαμε είμαστε ικανοποιημένοι διότι έχουμε σημαντική αύξηση και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεταιρισμούς για την στήριξη που προσέφεραν σε αυτό το εγχείρημα.
Μηχανοργάνωση
Έχουμε ήδη παραγγείλει το νέο μηχανογραφικό σύστημα το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Ομοσπονδίας, από την αποθήκη όπου θα εφαρμόσουμε σύστημα «μπαρκοντ», μέχρι την ηλεκτρονική παραγγελία από τους συνεταιρισμούς καθώς και την αυτόματη τιμολόγηση προς αυτούς.
Ακόμα, θα μας παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στον εμπορικό τομέα για να μπορούμε να έχουμε ανά πάση στιγμή πλήρη εικόνα της επιχείρησης.
Συνολικά προγράμματα και μηχανήματα καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού θα κοστίσουν 100.000 ευρώ.
Διαφήμιση
Η επικοινωνία των συνεταιρισμών από την τηλεόραση προχωράει κανονικά.
Εκτελέσαμε και φέτος ένα πρόγραμμα ίδιο περίπου με το 2006.
Για το 2008 αποφασίσαμε να δείξουμε τις ίδιες ταινίες για τελευταία φορά.
Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε και μια νέα ταινία, περίπου 20" η οποία θα αναφέρεται μόνο σε θέρμανση και υδραυλικά.
Λεπτομέρειες θα σας αναφέρει και ο διευθυντής.
Εμείς πιστεύουμε ότι πλέον το «υδρώ» αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των συνεταιρισμών και με την προσπάθεια όλων μας θα το καθιερώσουμε στην αγορά με το  κύρος που του αξίζει και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τις επιμέρους προσπάθειες των συνεταιρισμών, θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς, πράγμα που πρέπει να είναι ο μελλοντικός στόχος όλων μας διότι μπορούμε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία μας ακόμα και εάν η αγορά λειτουργεί σε ύφεση, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς.
Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθειά σας, οι συνεταιρισμοί θα είναι πάντα στην κορυφή της αγοράς και θα ισχυροποιούν τη θέση τους, χρόνο με το χρόνο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε για μια ακόμη φορά και να σας διαβεβαιώσω ότι με τη βοήθειά σας θα παλέψουμε για την άνοδο των συνεταιρισμών μας καθώς και της Ομοσπονδίας μας.
gs poseyd 4.jpgΘα ήθελα να ευχαριστήσω και τα διοικητικά συμβούλια όλων των συνεταιρισμών για την υποστήριξή τους, καθώς και τους διευθυντές όλων των συνεταιρισμών για τη συνεργασία τους.
Τέλος, ευχαριστώ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΕΥΔ για την προσήλωσή τους, στα πράγματα της Ομοσπονδίας.
Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον ανήκει στους συνεταιρισμούς μας.
Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου».
«Να διοργανώσουμε το συνέδριο»
Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ Αριστοτέλης Παπακονδύλης και ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος Αναγνωστόπουλος.
Ο συν. Παπακονδύλης μίλησε για την ανάγκη διεξαγωγής κοινού συνεδρίου των δύο ομοσπονδιών για το συνεταιριστικό κίνημα, «προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα θέματα, να βοηθήσουμε τους συνεταιρισμούς να οργανωθούν σωστά, λόγω των μεγάλων τραστ που υπάρχουν».
Όπως τόνισε, ο κλάδος των υδραυλικών δεν έχει ύφεση, «έχουν όμως οι υδραυλικοί γιατί τα έργα γίνονται από μη αδειούχους και εμπορικά καταστήματα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να προσέξουμε».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΒΥΕ Σπύρος Αναγνωστόπουλος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε ο κλάδος για την ίδρυση των συνεταιρισμών και της ΠΟΣΕΥΔ.
Ο προϊστάμενος του λογιστηρίου της ΠΟΣΕΥΔ Γιώργος Μάντζιος παρουσίασε στη συνέχεια τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2008, που όπως είπε «κινείται στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες χρονιές», ενώ ο διευθυντής Χρήστος Ανδριανόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα πιστωτικής πολιτικής, στην εκτίμησή του για το πώς θα κινηθεί η αγορά το τρέχον έτος, όπως και στο διαφημιστικό πρόγραμμα του «υδρώ».
Στις ομιλίες των συναδέλφων κυριάρχησε το θέμα της διεξαγωγής του συνεδριου για το συνεταιριστικό κίνημα, μάλιστα προτάθηκε να εγκριθεί και κονδύλι στον προϋπολογισμό για τη διοργάνωσή του, στη διασφάλιση του «υδρώ» από εμπορικά καταστήματα που κάνουν χρήση του ως πρώτου συνθετικού της επωνυμίας τους, στις εγγυήσεις που δίνουν οι εταιρίες για τα προϊόντα τους και που πολλές φορές, όπως είπαν, δεν ισχύουν.
Έγινε επίσης γνωστό ότι ο συνεταιρισμός Καβάλας είναι έτοιμος να ανοίξει υποκατάστημα στη Θάσο, ενώ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, του οποίου εγκρίθηκε η είσοδος στην ΠΟΣΕΥΔ, ανέφερε ότι ο συνεταιρισμός έχει 15 μέλη «που είναι αγαπημένα και ενωμένα και ότι αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει στα σχέδια του καταστήματος που θα ανεγείρουμε στο ιδιόκτητο οικόπεδό μας των 12,5 στρεμμάτων».
Αναφορά, από αρκετούς ομιλητές, υπήρξε και στο θέμα της σύγκλισης των προϊόντων, στις κατασκευαστικές μονάδες των Ιωαννίνων και της Λάρισας, όπως και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιπροσώπευση των συνεταιρισμών στην ΠΟΣΕΥΔ.
Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε και ο τέως πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Γιώργος Παπαρίζος, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια στην Ομοσπονδία και ευχόμενος στο νέο πρόεδρο καλό κουράγιο.
Το κλείσιμο της γενικής συνέλευσης έγινε με την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού και των προτάσεων του Δ.Σ. και τη δευτερολογία του προέδρου Πέτρου Μποτετζάγια.