Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Συνδικαλιστικά » Αρχαιρεσίες στις 5 Απριλίου για εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΣΚΕΛ

Αρχαιρεσίες στις 5 Απριλίου για εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΣΚΕΛ

esk1.jpg

• Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή του Συνεταιρισμού στην Climatherm
• Συζήτηση για τα θέματα του συνεταιρισμού στην κοπή της πίτας

Στις 5 Απριλίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Συντηρητών Καυστήρων Ελλάδας (ΕΣΚΕΛ) για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Συνεταιρισμού.
Η ημερομηνία αυτή προτείνεται από τη διοίκηση και αναμένεται να επικυρωθεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου (ή μία εβδομάδα αργότερα σε περίπτωση μη απαρτίας).

esk1.jpg

 

 

 

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μάλλιος και Άρης Τσουκαντάς, ετοιμάζουν την κλήρωση που έγινε στο περίπτερο της ΕΣΚΕΛ, την τελευταία ημέρα της Climatherm

 

 

Επισημαίνεται ότι ο νυν πρόεδρος του συνεταιρισμού Βαγγέλης Μάλλιος έχει δηλώσει ότι λόγω συνταξιοδότησης δεν θα θέσει υποψηφιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε νέους συναδέλφους να αναλάβουν τα ηνία του Συνεταιρισμού.

Ικανοποιητική η πρώτη παρουσία στην Climatherm
Ικανοποιητική κρίνεται από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου η πρώτη παρουσία της ΕΣΚΕΛ σε κλαδικη έκθεση. Στην Climatherm ο συνεταιρισμός με ένα καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο, ενημέρωσε τους επισκέπτες για την παρουσία του στην αγορά με προϊόντα που αφορούν όλο το φάσμα των εγκαταστάσεων θέρμανσης.
Από το περίπτερο της ΕΣΚΕΛ πέρασαν και πολλοί εγκαταστάτες – συντηρητές καυστήρων, ιδίως από την περιφέρεια οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τι προσφέρει ο συνεταιρισμός και τι πλεονεκτήματα έχουν αγοράζοντας υλικά και προϊόντα απ’ αυτόν.
Επίσης ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να γίνουν μέλη στο Συνεταιρισμό.
Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, παρουσία και εκπροσώπου του περιοδικού μας, έγινε κλήρωση για δύο δώρα σε συναδέλφους που επισκέφτηκαν το περίπτερο της ΕΣΚΕΛ.
Τυχεροί ήταν οι συν. Π. Παπαδόπουλος, κέρδισε μία επίτοιχη μονάδα αερίου ΒIASI M90.248, και ο Π. Κουσέντης που κέρδισε έναν καυστήρα ELCO F50.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΕΛ, μέσω των στηλών του «Υ», ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερό της στην Climatherm 2008.
Ζεστή ατμόσφαιρα στην κοπή της πίτας
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η διοίκηση της ΕΣΚΕΛ διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συνεταιρισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Novotel, και όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία, μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν το συνεταιρισμό.
Τυχερός φέτος ήταν ο Άγγελος Μάλλιος ο οποίος κέρδισε το κωνσταντινάτο φλουρί της πίτας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Βαγγέλης Μάλλιος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και πολλές δουλειές ενημέρωση για τις επικείμενες αρχαιρεσίες στις 5 Απριλίου, επισημμαίνοντας ότι «πρέπει να μπει νέο αίμα στο συνεταιρισμό».
Επίσης ενημέρωσε, ότι επειδή λήγει το συμβόλαιο ενοικίασης του κεντρικού καταστήματος στην Αθήνα, η απερχόμενη διοίκηση έχει κάνει έρευνα αγοράς για νέο χώρο για τη μεταφορά τόσο του καταστήματος όσο και του εργαστηρίου. Απαντώντας σ’ όσους διαμαρτύρονται για τις τιμές που έχει ο Συνεταιρισμός, ο Β. Μάλλιος τόνισε χαρακτηριστικά:
«Κάποιοι διαμαρτύρονται για τις τιμές. Πρέπει να σας πω ότι μόνο το 10% των συναδέλφων αγοράζουν όλα τα υλικά της δουλειάς τους από την ΕΣΚΕΛ. Κάποιοι άλλοι αγοράζουν επιλεκτικά ενώ αρκετοί δεν αγοράζουν καθόλου από το συνεταιρισμό. Έτσι λοιπόν όσο δεν ψωνίζουν όλοι από το συνεταιρισμό δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό με τις τιμές»…
Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΕΛ Άρης Τσουκαντάς, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία, αυξάνοντας συνεχώς τον τζίρο του… Δεχόμαστε κριτική για το γεγονός ότι η ΕΣΚΕΛ δεν δίνει μέρισμα στους συνεταιριστές. Όμως πρέπει να τονίσω ότι ο στόχος μας είναι να δίνουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις για τις αγορές και όχι μέρισμα στα μέλη. Νομίζω ότι θα ήταν άδικο για τους συναδέλφους που στηρίζουν με τις αγορές τους το συνεταιρισμό να παίρνουν το ίδιο μέρισμα με τους συναδέλφους που δεν ψωνίζουν καθόλου»… Τέλος ο Άρης Τσουκαντάς προέτρεψε τους νέους συναδέλφους να θέσουν υποψηφιότητα και να αναλάβουν τα ηνία του συνεταιρισμού.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ήφαιστου Θεόδωρος Χρυσολωράς τόνισε ότι μεταξύ Ήφαιστου και ΕΣΚΕΛ οι σχέσεις ήταν και είναι καλές και στηρίζονται στον αλληλοσεβασμό και στην αλληλοβοήθεια. Επισήμανε ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου υπάρχουν πολλοί νέοι συνάδελφοι που δεν έχουν γνώση για το συνεταιρισμό. «Οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η παρουσία του συνεταιρισμού» τόνισε. Τέλος ο πρόεδρος του Ήφαιστου ενημέρωσε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες για ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας απέτυχαν, αλλά τόνισε ότι υπάρχει συνέχεια των προσπαθειών και ελπίζει ότι σύντομα θα φέρουν αποτελέσματα.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΣΚΕΛ Σπύρος Πρεβεζάνος είπε ότι έχει προτείνει η εκδήλωση να είναι διευρυμένη με την παρουσία και προμηθευτών του συνεταιρισμού, και ότι θα ‘πρεπε να τιμηθούν και άνθρωποι του χώρου που συμπαραστάθηκαν στον κλάδο.
Αναφερόμενος στην κατάσταση, που κατά τη γνώμη του, επικρατεί σήμερα στον κλάδο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο κλάδος μας σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο ρόλος του έχει περιοριστεί στο να διαχειρίζεται διάφορες κρίσεις που παρουσιάζονται και όχι να ανοίγει νέους ορίζοντες για τους συναδέλφους». Αναφέρθηκε στις επιδοτήσεις που υπάρχουν για εξοικονόμηση ενέργειας και γι’ αυτές που θα τρέξουν από τον επόμενο χρόνο για την καταγραφή και χαρτογράφηση των λεβήτων καθώς και για την αντικατάσταση όσων δεν υπερβαίνουν το 75% σε απόδοση.
Τέλος, ο Σπ. Πρεβεζάνος πρότεινε στις 5 Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο κλάδος να διοργανώσει ανοικτό συνέδριο για να κατατεθούν όλες οι απόψεις και προτάσεις και παράλληλα να γίνει εκδήλωση για να τιμηθούν όσοι προσέφεραν και συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο των εγκαταστατών – συντηρητών  καυστήρων..
Τις ανησυχίες του για την πορεία του συνεταιρισμού, εξέφρασε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Σπανός. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την τροποποίηση του καταστατικού και κάλεσε τους νέους συναδέλφους να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον του συνεταιρισμού. Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την πολιτική της ΕΠΑ Αττικής σχετικά με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της.
«Στόχος αυτής της πολιτικής είναι και η μετάλαξη της ΕΣΚΕΛ. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να το είχαμε συζητήσει μέχρι τώρα», τόνισε. Ο Γ. Σπανός ενημέρωσε ότι επίκειται δημιουργία νέου νόμου που θα αφορά τους «επιθεωρητές ενέργειας» οι οποίοι θα είναι ιδιώτες και θα υποκαταστήσουν στο ΠΕΡΠΑ στους ελέγχους των θερμάνσεων.
Στη σύντομη ομιλία του ο Χρήστος Παπαγεωργίου τόνισε ότι συμφωνεί με την πρόταση για βράβευση όσων βοήθησαν τον κλάδο, ενώ για την ΕΣΚΕΛ είπε ότι είναι σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη απαρτίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την αναβολή των γενικών συνελεύσεων.