45 χρόνια…

Φέτος «ο υδραυλικός» έχει γενέθλια. Συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής. 45 χρόνια γεμάτα προσπάθεια, αγώνες, αποτυχίες και επιτυχίες.
Ο στόχος των ιδρυτών του, αείμνηστων Λούη Δάνου και Γιάννη Παπαδόπουλου, ήταν «ο υδραυλικός» να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου σε όλη την Ελλάδα. Να καταγράψει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, να συντελέσει στην ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων και να σταθεί αρωγός και πολύτιμος βοηθός στην οργανωτική ανάπτυξη του κλάδου.
Όσο περνούσαν τα χρόνια, βήμα – βήμα, ο κλάδος «ζωντανεύει», απλώνεται οργανωτικά σε κάθε γωνιά της χώρας μας με την ίδρυση συνδέσμων και της ΟΒΥΕ.
Όλη αυτή η ιστορία, οι προσπάθειες και οι αγώνες για το ζωντάνεμα του κλάδου παίρνει σάρκα και οστά με τη βοήθεια του άψυχου χαρτιού, δουλεμένου από μια ομάδα ανθρώπων γεμάτων με ψυχή και πίστη για το έργο που επιτελούν: Γιάννης Παπαδόπουλος, Λούης Δάνος, Διονύσης Μπέλλος, Σταύρος Απέργης, Γιώργος Βότσης, Κυριάκος Κορόβηλας, Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλοι πολλοί. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν ζουν πια, κάποιοι άλλοι σήμερα είναι μεγάλοι, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι…
Μερικά χρόνια μετά την ίδρυσή του ο «Υ» περιλαμβάνει στις σελίδες του και έναν άλλο κλάδο, αυτόν των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων.
Ένας κλάδος που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 να οργανώνεται συνδικαλιστικά, σήμερα απαριθμεί επτά σωματεία και βρίσκεται στην προσπάθεια ίδρυσης Ομοσπονδίας.
Μέσα από εκατοντάδες σελίδες του «Υ» όλα αυτά τα χρόνια, καταγράφεται η ιστορία αυτών των κλάδων, οι αγωνίες και οι προβληματισμοί των ανθρώπων που τους απαρτίζουν.
Στο μέσον της 5ης δεκαετίας, εμείς που σήμερα έχουμε στα χέρια μας τον «Υ», συνεχίζουμε αυτή την παράδοση προσπαθώντας να βαδίσουμε στα ίδια βήματα των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτή την έκδοση.
Σήμερα, που και με την ανάπτυξη της πληροφορικής, αλλά και σε συνθήκες έντονου και πολλές φορές αθέμιτου ανταγωνισμού, θέλουμε να πιστεύουμε ότι «ο υδραυλικός» εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς τόσο των κλάδων των υδραυλικών και των συντηρητών καυστήρων, όσο και όσων ασχολούνται με τη διάθεση προϊόντων στην αγορά σχετικών με την ύδρευση, θέρμανση, ηλιακή ενέργεια, κλιματισμό, φυσικό αέριο, ΑΠΕ και γενικότερα με τις εγκαταστάσεις κτιρίων.
Γιορτάζοντας τα 45 χρόνια θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την υπόσχεσή μας ότι ο «Υ» στέκεται και θα στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των δύο κλάδων για την ανάδειξη και επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν.
Ταυτόχρονα οι σελίδες του θα παρέχουν -όπως έως τώρα- βήμα φιλοξενίας όλων των απόψεων, χωρίς λογοκρισία.
Παράλληλα, υποσχόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για περισσότερη τεχνική ενημέρωση και πληροφόρηση δεδομένου ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.
Το στοίχημά μας είναι να κατορθώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις όλων των αναγνωστών μας, που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Με την ευκαιρία των γενεθλίων μας σας περιμένουμε στο περίπτερό μας στην Climatherm, να γιορτάσουμε μαζί και ταυτόχρονα να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις και προτάσεις.
«Υ»