Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » 36η Mostra Covnegno Expocomfort

36η Mostra Covnegno Expocomfort

Όλες οι τεχνολογίες για θέρμανση, ψύξη, εξοικονόμηση ενέργειας και νερό
Από 11 έως 15 Μαρτίου στο νέο εκθεσιακό κέντρο Rho στο Μιλάνο

Με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων από το χώρο του αστικού και βιομηχανικού εξοπλισμού, διοργανώνεται από τις 11 έως τις 18 Μαρτίου 2008 η διεθνής έκθεση «Mostra Convegno Expocomfort» (MCE).
Η 36η διοργάνωση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στο νέο εκθεσιακό κέντρο Fiera στο Rho του Μιλάνο και θα καλύψει περισσότερα από 450.000 τετραγωνικά μέτρα, φιλοξενώντας περισσότερες από τρεις χιλιάδες εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο.
Συνολικά η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες που θα αφορούν τη θέρμανση, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές, την ψύξη καθώς και τις τεχνολογίες και εφαρμογές νερού.
Με κεντρικό σύνθημα «τεχνολογία και φροντίδα για το περιβάλλον» η MCE αναμένεται να αποτελέσει, για άλλη μια φορά, τον τόπο συνάντηση ειδικών από όλο τον κόσμο, για ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση καινοτομιών τεχνολογιών που προσφέρουν άνεση στη διαβίωση και ορθολογική χρήση σε ό,τι αφορά τη θέρμανση, την ψύξη, το νερό και γενικότερα την ενέργεια.
Ο επικεφαλής της διοργανώτριας Fiera Milano International, Αρτούρο Κολαντουόνι αναφερόμενος στο προφίλ και στους στόχους της έκθεσης, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η MCE, από διοργάνωση σε διοργάνωση, γίνεται όλο και πιο πλούσια σε περιεχόμενο και σε πρωτοβουλίες, σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία της άνεσης και της διαβίωσης. Στόχος είναι η έκθεση να κινήσει το ενδιαφέρον, ακόμα περισσότερο, σε ζητήματα – κλειδιά όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Η MCE παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για πραγματοποίηση επαγγελματικών επαφών σε διεθνές επίπεδο. Για να ενισχύσει αυτές της ευκαιρίες η MCE θα είναι παρούσα και στο Αμπού Ντάμπι από τις 20 έως τις 23 Απριλίου σε ανάλογη διοργάνωση που θα καλύπτει τις χώρες της περιοχής».
Εκδηλώσεις της MCE
Την πρώτη ημέρα, 11 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης διοργανώνεται συνέδριο με συμμετοχή ειδικών απ’ όλους τους τομείς με ομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για τις τάσεις στη σημερινή και μελλοντική τεχνολογία για εμπορικά σενάρια σε διεθνές επίπεδο κ.ά.
• Verso la classe A (βήμα προς την πρώτη ποιότητα). Πρόκειται για μια εκδήλωση – δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που θα επιτρέψει στους επισκέπτες να «αγγίξουν» πραγματικά προϊόντα, συστήματα και λύσεις που μεγιστοποιούν την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων. Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται από την «Next Energy and BE-MA Editrice» και συνδυάζει την τεχνολογία με την αρχιτεκτονική. Σε ένα χώρο 1.000 τ.μ. αφιερωμένο σε ζητήματα αρχιτεκτονικής θα παρουσιάζονται προϊόντα και κατασκευαστικά συστήματα συνοδευόμενα από μία «ενεργειακή βαθμολογία».
Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν την καλύτερη λύση απ’ αυτές που θα παρουσιάζονται.
• Άνεση και σχεδιασμός: Πρόκειται για την 5η διοργάνωση σχετικού βραβείου που έχει καθιερωθεί από την MCE και την Expobagno υπό την αιγίδα της Ένωσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού (ADI) και η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε όλους τους εκθέτες των δύο εκθέσεων.
• Βραβείο «Next Energy»: Η «Next Energy» στο πλαίσιο της MCE βρίσκεται στην 4η διοργάνωσή της και αφορά την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σχετικό βραβείο είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για επαγγελματίες που έχουν υποβάλλει καινοτόμες πρωτοποριακές μελέτες σ’ αυτόν τον τομέα.
• Living Expo: Θα παρουσιαστούν συστήματα που αφορούν τον οικιακό και οικοδομικό αυτοματισμό, με διοργάνωση σχετικού συνεδρίου.
Τέλος, επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει και η απονομή των βραβείων «Energy+» σε τρεις κατηγορίες, που αφορούν τον πιο αποδοτικό ενεργειακά κυκλοφορητή, το λέβητα συμπύκνωσης με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη εκστρατεία προώθησης αυτών των προϊόντων.