Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Ο Συνεταιρισμός Πιερίας γιόρτασε τα 30 του χρόνια

Ο Συνεταιρισμός Πιερίας γιόρτασε τα 30 του χρόνια

pieria30xronia.jpg

pieria30xronia.jpgΤα τριάντα χρόνια ανελλιπούς και επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά της Πιερίας γιόρτασε το Σάββατο 3 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΥΑΚΙΝΘΟΣ», ο Συνεταιρισμός Πιερίας – Υδρώ.
Με την ευκαιρία αυτή έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τυχερό της βραδιάς το μέλος του Συνεταιρισμού Νικόλαο Μουταφίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο αντινομάρχης Κωνσταντίνος Φιλοκώστας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Νίκος Βουλγαράκης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΔ Γεώργιος Παπαρίζος καθώς και εκπρόσωποι των συνεταιρισμών υδραυλικών Ξάνθης, Τήνου, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
Την αξία του συνεταιρίζεσθαι σε υγιή βάση εξήρε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, συγχαίροντας το Δ.Σ. για την υποδειγματική λειτουργία του Συνεταιρισμού. «Οι συνεταιρισμοί αποτελούν το μεγάλο αγκυροβόλιο των τιμών και της ποιότητας», τόνισε. «Αποτελούν μέτρο σύγκρισης για την αγορά με εξαιρετικές προοπτικές».
Στη συνέχεια ο αντινομάρχης κ. Φιλοκώστας, συνεχάρη το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΠ – Υδρώ Κωνσταντίνος Ασλανίδης τόνισε ότι ο Συνεταιρισμός παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία που οφείλεται στην προσπάθεια τόσο του Δ.Σ. όσο και των μελών του και φιλοδοξεί να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. «Για το σκοπό αυτό», είπε ότι «έχουμε αγοράσει έκταση 12,5 στρεμμάτων από την οποία σήμερα χρησιμοποιούνται τα 5,5 στρέμματα σαν αποθήκες.
Σκοπός μας είναι στο χώρο αυτό να λειτουργήσει ολοκληρωμένη μονάδα όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητές μας».
Για τη φιλοσοφία του Συνεταιρισμού που επικεντρώνεται στην ποιότητα των προϊόντων και στη σωστή επιλογή των συνεργατών του, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πασχάλης Μπουτούρης. «Η επιλογή των μελών του συνεταιρισμού είναι άριστη δεδομένου ότι όλοι είναι πτυχιούχοι – επαγγελματίες υδραυλικοί», τόνισε.
Εμπνεόμαστε από τα ευρωπαϊκά πρώτυποα και είμαστε ένα από τα 32 μέλη της ΠΟΣΕΥΔ.
Το κεντρικό μας όργανο κλείνει για λογαριασμό όλων των συνεταιρισμών αγορές συμφέρουσες, με στόχο την πολύ καλή ποιότητα σε συνδυασμό με τις φθηνότερες τιμές».
Τέλος, πιστεύοντας ότι οι άξιοι πρέπει να βραβεύονται εν ζωή, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού βράβευσε ένα μέρος των ιδρυτικών στελεχών του ΣΥΠ (Ευάγγελος Μπεκιαρόπουλος, Ιωάννης Περδίκης, Θωμάς Βούβαρης, Παναγιώτης Πουτουρίδης, Μιχάλης Σύρπης, Φώτιος Κεσετζόπουλος, Νικόλαος Ζαμαντζάς, Νικόλαος Γιάγκου, Ιωάννης Κουτσούκης, Αριστείδης Κωνσταντινίδης, Ιωάννης Τουλγαρίδης), καθώς και υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν και που αυτοί αποτελούν μέρος στην προσφορά εργασίας και έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξή του.


«Ποιότητα, συνέπεια, ανθρωπιά, χαρακτηρίζουν το Συνεταιρισμό Πιερίας»
Επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΠ, Κώστας Ασλανίδης
«Κυρίες και κύριοι,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας επέτειο για τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στο νομό Πιερίας.
Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, το 1977, αποφασίστηκε η ίδρυση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Πιερίας, με σκοπό την εμπορία ειδών υγιεινής, θέρμανσης και υδραυλικών ειδών.
Μια απόφαση δύσκολη για τον καθένα μας, να ενταχθούμε κάτω από τη στέγη ενός Συνεταιρισμού με κοινούς σκοπούς και στόχους.
Η δικαίωση και η αναγνώριση δεν άργησε να φανεί, με το αγκάλιασμα και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι νέοι συνάδελφοι από την πρώτη μέρα, καθώς άρχισαν να γίνονται μέλη πιστεύοντας στην ιδέα του Συνεταιρισμού.
Η ανταπόκριση από τον κόσμο της Κατερίνης για το μαγαζί μας, (γιατί αυτό έγινε σλόγκαν για όλους μας τους πελάτες), μας γέμισαν με χαρά και περηφάνεια, δίνοντάς μας κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά.
Αυτό το αίσθημα της οικειότητας το εισπράττουμε καθημερινά από τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τους προμηθευτές μας. Γιατί δεν είναι ψεύτικο, αλλά η αλήθεια. Σε μια σχέση που έχουμε πλέον με τον κόσμο μας, αυτό είναι μια απόδειξη ότι μας νιώθετε κοντά σας, μας νιώθετε δικούς σας. Κτίσαμε ένα όνομα στην Κατερίνη που πλέον είναι αποδεκτό για την ποιότητά του, τη συνέπειά του και την ανθρωπιά του. Αυτό για μας είναι το μεγαλύτερο κέρδος και γι’ αυτό προσπαθούμε διαρκώς. Εμείς, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοί μας, έχουν τα ίδια με μας ιδανικά και πιστεύω και κάτω από τις σωστές καθοδηγήσεις των εκάστοτε διοικήσεων πήγαν το συνεταιρισμό μπροστά.
Τριάντα χρόνια ανοδικής πορείας, τριάντα χρόνια μόχθου, υπομονής και επιμονής, μας δικαιώνουν. Τριάντα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή.
Για τους παλιούς που έφυγαν και απολαμβάνουν τους καρπούς τους, αλλά και για τους νέους που με την νεανική ορμή τους μας δίνουν το κουράγιο να κάνουμε συνεχώς όνειρα και να παλεύουμε για ένα ακόμα καλύτερο αύριο.
Σε όλη αυτή την πορεία δίπλα μας ήταν πάντα η ΠΟΣΕΥΔ, που είναι η δευτεροβάθμια οργάνωσή μας, η οποία με τη μεθοδικότητα και τη δύναμη που αντλεί από τους συνεταιρισμούς όλης της Ελλάδας, κατάφερε να μας οδηγήσει και να μας εδραιώσει πανελλαδικά.
Το σήμα «Υδρώ» που είναι σήμα κατατεθέν εδώ και λίγα χρόνια, με 54 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, μας έκανε γνωστούς και σημείο αναφοράς για ό,τι έχει σχέση με τα είδη υγιεινής, θέρμανσης και υδραυλικών.
Γι’ αυτό εμείς θα συνεχίζουμε να υλοποιούμε τα φιλόδοξα και στρατηγικά μας σχέδια.
Για να έχουμε το δικαίωμα στην περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιρισμού μας, με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, προσανατολισμένη στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, των μελών και εργολάβων κατασκευαστών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο κι εγώ, σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να παραβρίσκεστε κοντά μας, σε μια επέτειο που για μας θα είναι υπόσχεση για την κατάκτηση του υψηλότερου στόχου.
Να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, πιο προσιτοί και προπαντός αντάξιοι των προσδοκιών σας».