Αρχική » Περιεχόμενα » ΕΒΕ » Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ για τη μετάθεση της κινητοποίησης στις 22 Οκτωβρίου

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ για τη μετάθεση της κινητοποίησης στις 22 Οκτωβρίου

Μόλις χθες, 2/10/08, έγινε δυνατή η επίτευξη συμφωνίας και με τη Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ), για τον καθορισμό κοινής ημερομηνίας κλεισίματος επιχειρήσεων, στις 22 Οκτωβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη.
Η συμφωνία αυτή για να υλοποιηθεί απαιτεί αλλαγές στους σχεδιασμούς της ΓΣΕΒΕΕ.
Οι όποιες, όμως, δυσκολίες που δημιουργεί η αλλαγή της προκαθορισμένης, από την ΓΣΕΒΕΕ, ημερομηνίας κλεισίματος (13 Οκτωβρίου) είναι αμελητέες, όταν επιτέλους και για πρώτη φορά η ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ μαζί, συμφωνούν να διαμορφώσουν ένα ενιαίο και ισχυρό μέτωπο για την επίλυση προβλημάτων όπως το ασφαλιστικό και φορολογικό.
Η ενότητα του κοινωνικού και οικονομικού στρώματος των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς και των φορέων που θεσμοθετημένα τους εκπροσωπούν, είναι πάνω από όλα και πρέπει να επιτυγχάνεται με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο.
Γιατί μόνο τότε θα μπορεί να εκφράζεται με καταλυτικά  θετικά αποτελέσματα η αντίθεση σε πολιτικές όπως το φορολογικό και ασφαλιστικό.
Η αντίδραση των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, των αυτοκινητιστών σε αυτές τις πολιτικές πρέπει να είναι μαζική, δυναμική και προ πάντων ενωτική.
Οι όποιες διασπαστικές κινήσεις, που γίνονται αποκλειστικά και μόνο για μικροκομματικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, φέρνουν σύγχυση και τελικά αποσυσπείρωση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που δυστυχώς εισπράττουμε εδώ και χρόνια παρά τις όποιες θεωρητικολογίες, μεγαλοστομίες και λεονταρισμούς.
Η ΓΣΕΒΕΕ διαπιστώνοντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να δώσει λύσεις για το ασφαλιστικό – ΟΑΕΕ, από τον Ιούλιο αποφάσισε κινητοποιήσεις και κλείσιμο των επιχειρήσεων για τον Οκτώβριο. Προέκυψε στην πορεία και το φορολογικό και εντάχθηκε στο πλαίσιο των διεκδικήσεων (ασφαλιστικό και φορολογικό).
Για τη μεγαλύτερη, λοιπόν, επιτυχία των κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ:
1. Στις 22 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη:
α) Κλείσιμο επιχειρήσεων σε κοινή πορεία της ΓΣΕΒΕΕ με την Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τους κατά τόπους εμπορικούς Συλλόγους.
β) Κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα: στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή (πεζόδρομος, σταθμό μέτρο Πανεπιστήμιο).
γ) Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη: στις 09:00 π.μ. Αριστοτέλους και Τσιμισκή.
δ) Συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας που θα καθορίσουν οι τοπικές ομοσπονδίες.
2. Για τις 13 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα καλούνται οι τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες στην περιφέρεια και τα μεγάλα αστικά κέντρα να προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων τις οποίες θα επιλέξουν (καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, επιδόσεις ψηφισμάτων, συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις τύπου …), ώστε να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες συνθήκες για την επιτυχία του κλεισίματος και της μαζικότητας των κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων στις 22 Οκτωβρίου.