Αρχική » Επικαιρότητα » 13ος Διαγωνισμός Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων

13ος Διαγωνισμός Εγκαταστατών Δικτύων Χαλκοσωλήνων

Απονομή βραβείων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών του διαγωνισμού εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2008, με την παρουσία των εκπαιδευτικών, των μαθητών των γονέων και των χορηγών.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Α.Χ., με τις πολύτιμες χορηγίες υλικών και δώρων των εταιρειών ElvalHalcor A.Ε. με χαλκοσωλήνες και εξαρτήματα και Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε, με εργαλεία Virax και Knipex, για την κατεργασία των χαλκοσωλήνων, η διάθεση των οποίων βοήθησαν στην καλύτερη διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Ο 13ος διαγωνισμός για τους εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων του έτους 2022, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω Covid, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ε.Ι.Α.Χ, ξεκινώντας στις αρχές του σχολικού έτους, και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 60 μαθητών από 20 τεχνικές σχολές του νομού Αττικής.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και σε αυτόν το διαγωνισμό οι μαθητές, αφού έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες, στην συνέχεια προχώρησαν στην εκτέλεση των έργων στα διαμορφωμένα πάνελ που βρίσκονται στο εργαστήριο του ΕΙΑΧ.
Κατά την εκτέλεση των έργων χρησιμοποίησαν χαλκοσωλήνες TALOS® και CUSMART® της Χαλκορ και εργαλεία που τους παρείχε η Virax και η Knipex.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η απόκτηση εμπειρίας από τους μαθητές, για την χρήση εργαλείων και υλικών στην σωστή διαχείριση των χαλκοσωλήνων στο πλαίσιο της πρακτικής τους προσαρμογής με αυτά. Επιπλέoν, η εξοικείωση με τον τρόπο σκέψης για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν, όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εκτέλεσή ενός συγκεκριμένου έργου σε πραγματικό περιβάλλον.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό.
Στους τρεις πρώτους μαθητές που διακρίθηκαν, απονεμήθηκε τιμητική χάλκινη πλακέτα για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και σημαντικά εργαλεία Virax και Κnipex για τις μελλοντικές τους εγκαταστάσεις από την εταιρεία Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε. Επιπλέον στο σχολείο του οποίου οι τρεις μαθητές συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σχολεία, δόθηκε από μία χάλκινη τιμητική πλακέτα, εργαλεία Virax και Κnipex, μια κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα TALOS® και εξαρτήματα, ως υλικά για τις εργαστηριακές ασκήσεις, προσφορές των εταιρειών Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε και ΧΑΛΚΟΡ.
Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:
1ο Βραβείο: Νικόλαος Γερασιμίδης – Δ.Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω.
2ο Βραβείο: Εμμανουήλ Κάκκαρης –  Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Ραφήνας.
3ο Βραβείο: Δήμος Φουντούλης – ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. Πειραιά.
Τιμητικοί έπαινοι: Νικόλαος Γερασιμίδης, Άγγελος Κοντόπάνος, Νικόλαος Ντούρμα – Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω.