Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Κάλεσμα του Ήφαιστου για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου

Κάλεσμα του Ήφαιστου για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποίησεις της 13ης Οκτωβρίου κατά της αντιασφαλιστικής επίθεσης και της φοροεπιδρομής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, καλεί τους συναδέλφους το διοικητικό συμβούλιο του Ήφαιστου.
Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα, Θεόδωρο Χρυσολωρά και Ανδρέα Κολοβό αντίστοιχα το διοικητικό συμβούλιο του Ήφαιστου επισημαίνει:

«Μετά τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει τον ασφαλιστικό μας φορέα, τον ΟΑΕΕ, στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, για τη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής, εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την επαναφορά των ανέλεγκτων χρήσεων. Η κυβέρνηση δεν μας αναγνωρίζει ούτε ένα ευρώ αφορολόγητο και από το πρώτο ευρώ μας φορολογεί με 10%. Αυτό σημαίνει επιπλέον κεφαλικό φόρο 900 ευρώ, κατά μέσο όρο στον καθένα, το δε χαράτσι των ανέλεγκτων χρήσεων θα κοστίσει τουλάχιστον 1.500 ευρώ στον καθένα.
Τα φορολογικά μέτρα της σημερινής κυβέρνησης αποτελούν σκληρότερες εκδοχές των «αντικειμενικών κριτηρίων» που είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη δεκαετία του 90.
Και η σημερινή κυβέρνηση, αφού μας χρησιμοποιεί ως φοροεισπράκτορες χωρίς αμοιβή, για την απόδοση του ΦΠΑ, αφού μας υποχρεώνει να κρατάμε βιβλία και να επιβαρυνόμαστε με δαπάνες λογιστών, στη συνέχεια δεν μας αναγνωρίζει τα λογιστικά βιβλία αλλά έρχεται αυθαίρετα και εξωλογιστικά και επιβάλλει χαράτσια, αποκαλώντας όλους τους μικρούς επαγγελματίες φοροκλέφτες. Την ίδια στιγμή μειώνει τη φορολογία στις ανώνυμες εταιρίες και κάνει «τα στραβά μάτια» στην τεράστια φοροδιαφυγή μέσω των λεγόμενων «παράκτιων εταιριών». Με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση επιβαρύνονταςς ακόμα περισσότερο την ήδη δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το ταμείο μας και σε συνδυασμό με την απαίτηση ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΙΚΑ «σφίγγει η θηλιά» στο  λαιμό του ΟΑΕΕ και των ασφαλισμένων του, οι οποίοι πρόσφατα υποχρεώθηκαν να πληρώνουν τα φάρμακά τους. Ήδη τα αποθεματικά του ταμείου μας έχουν μειωθεί από τα 4 δισ. μόλις στα 588 εκατομμύρια ευρώ αφού χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα για να καλύψουν τρέχοντα έξοδα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να μείνει απαθές και αδιάφορο. Το διοικητικό συμβούλιο του Ήφαιστου καλεί τους συναδέλφους όλης της χώρας, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί στις 13 Οκτωβρίου 2008 και να διεκδικήσουμε:
1. Ατομικό αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ το χρόνο και κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων.
2. Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων, ως μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας και κλείσιμο των χρήσεων με τη φορολογική εκκαθάριση κάθε χρόνου.
3. Πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, νόμιμης και παράνομης και φορολόγηση των κερδών και των μεγάλων εισοδημάτων.
4. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης του ΟΑΕΕ κατά 2/3 του προϋπολογισμού του και κάλυψη των ελλειμμάτων που προέρχονται από τις ενοποιήσεις που έγιναν και αυτών που θα γίνουν.
5. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – κατάργηση των εισφορών υγείας.
6. Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
7. Κατώτερη σύνταξη στα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης των 1.200 ευρώ.
8. Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη του επαγγέλματός μας σε αυτόν.
Το Δ.Σ. του Ήφαιστου καλεί κάθε συνάδελφο να σταθμίσει τις ευθύνες του και να πάρει μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008. Η αδιαφορία, αντικειμενικά σημαίνει έγκριση αυτών των μέτρων και εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για να πάρει και άλλα σκληρότερα».