Αρχική » Επικαιρότητα » 12ος Διαγωνισμός εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

12ος Διαγωνισμός εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

SONY DSC

Από το 2008 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, πραγματοποιεί ανελλιπώς τον διαγωνισμό δικτύων χαλκοσωλήνων σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται με την ανάδειξη και την βράβευση των καλλίτερων εγκαταστατών δικτύων χαλκοσωλήνων.
Έτσι και φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ElvalHalcor A.Ε. με χαλκοσωλήνες και εξαρτήματα, μια σύγχρονη βιομηχανία στην παραγωγή σωλήνων χαλκού, των εταιριών VIRAX και KNIPEX με εργαλεία για την κατεργασία των χαλκοσωλήνων, που αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Μπαρμπέρη Κ. & Σ. Ε.Π.Ε. και της εταιρίας FELDER με κολλήσεις και αλοιφές που αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία Γ. Πασχάλης – Κ. Λουαλί Ο.Ε.

Στιγμιότυπο από τους μαθητές της Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Ο 12ος διαγωνισμός για τους καλύτερους εγκαταστάτες δικτύων χαλκοσωλήνων του έτους 2020, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου, και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 39 μαθητών από 13 τεχνικές σχολές του νομού Αττικής. Οι μαθητές κατόπιν οδηγιών της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΙΑΧ, κλήθηκαν να εφαρμόσουν σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια, σχέδιο εφαρμογής χρησιμοποιώντας χαλκοσωλήνες, με υλικά και εργαλεία που τους παρείχε το Ε.Ι.Α.Χ..

Στιγμιότυπο από τους μαθητές του 7ου ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ Αθηνών

Οι εφαρμογές ήταν δύο τύπων: Ο μεν πρώτος με χαλκοσωλήνες TALOS, ο δε δεύτερος με ευκάμπτους χαλκοσωλήνες CUSMART. Η χρονική διάρκεια για το κάθε σχέδιο ήταν 40 λεπτά. Η βράβευση αναμένεται να γίνει στο τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους του 2021, ανάλογα με τις συνθήκες της πανδημίας, στις εγκαταστάσεις του ΕΙΑΧ, με δώρα που θα χορηγήσουν η ElvalHalcor και οι εταιρείες VIRAX και KNIPEX.
Στους τρεις πρώτους μαθητές που διακρίθηκαν θα απονεμηθεί τιμητική χάλκινη πλακέτα για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και σημαντικά εργαλεία για τις μελλοντικές τους εγκαταστάσεις από την εταιρεία Virax.

Στιγμιότυπο από τους μαθητές της Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. Πειραιά

Επιπλέον, στο σχολείο που οι τρεις μαθητές του συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σχολεία, θα δόθει από μία χάλκινη τιμητική πλακέτα και μια κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα TALOS, ως υλικό για τις εργαστηριακές ασκήσεις, προσφορά της ΧΑΛΚΟΡ. Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:
1ο Βραβείο: Μιχαήλ Ζώτος, Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου Αττικής.
2ο Βραβείο: Βασίλειος Γκούντης, 7ο ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. Αθηνών.
3ο Βραβείο: Γιώργος Καστελιώτης, Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
Τιμητικοί έπαινοι: Μιχαήλ Ζώτος, Λουκάς Συρίγος, Νικόλαος Στεργίου, Ο.Α.Ε.Δ. ΕΠΑ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ