Με 10 επιχειρήσεις η Ελλάδα στην έκθεση «The Smarter E Europe 2019»

– Intersolar Europe 2020 – connecting solar business
Διεθνής Έκθεση & Συνέδριο Ηλιακής Ενέργειας & Φωτοβολταϊκών
– electrical energy storage – ees Europe 2020
Διεθνής Ειδική Έκθεση & Συνέδριο για Μπαταρίες, Συσσωρευτές Ενέργειας και Καινοτόμο Κατασκευή
– EM-Power 2020
Διεθνής Ειδική Έκθεση για την ευφυή χρήση της ενέργειας στη βιομηχανία και στις κτιριακές εγκαταστάσεις
– Power2Drive 2020
Διεθνής Ειδική Έκθεση Ηλεκτρικών Οχημάτων και Τεχνολογιών Φόρτισης


Η ενεργειακή βιομηχανία υφίσταται παγκοσμίως ριζικές αλλαγές. Η ψηφιοποίηση και η αποκέντρωση αλλάζουν την όψη του κλάδου της ενέργειας προς το καλύτερο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του συστήματος ενεργειακού εφοδιασμού, με τις παγκόσμιες επενδύσεις στις ΑΠΕ να ξεπερνούν εκείνες σε ορυκτές πηγές ενέργειας.
Για την ουσιαστική ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ θα πρέπει οι τομείς της παραγωγής, της αποθήκευσης, της διανομής και της κατανάλωσης να συνδέονται αδιάλειπτα και έξυπνα.
Με κίνητρο τα παραπάνω, οι διοργανωτές των εκθέσεων Intersolar και ees, προχώρησαν στη δημιουργία μιας ομπρέλας με το όνομα Τhe smarter E Europe, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2018, για την ενσωμάτωση όλων των νέων τάσεων στον κλάδο της ενέργειας. Το νέο brand The smarter E Europe, που κλείνει ήδη ένα χρόνο λειτουργίας, αποτελεί το συνδετικό κρίκο των επιτυχημένων εκθέσεων Intersolar και ees με τις εξίσου νέες εκθέσεις ΕM-Power και Power2Drive. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση διατηρεί τον τίτλο της κορυφαίας πλατφόρμας της ενεργειακής βιομηχανίας στην Ευρώπη.
Η Τhe smarter E Europe 2019 έδωσε τη σκυτάλη της στην επόμενη που πρόκειται να λάβει χώρα στις 17 – 19.06.2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου.
Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Έκθεση Ηλιακής Ενέργειας και Φ/Β, Intersolar Europe, εστιάζει στους τομείς των φωτοβολταϊκών, της τεχνολογίας κατασκευής φ/β και της ηλιοθερμίας και έχει καθιερωθεί από την ίδρυσή της, ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική πλατφόρμα ανάμεσα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, χονδρεμπόρους και φορείς παροχής υπηρεσιών. Η ees Europe παρουσιάζει τομείς, όπως: αποθήκευση ενέργειας, συσσωρευτές, υλικά, εξαρτήματα, ανακύκλωση, διαχείριση και συστήματα μπαταριών, δοκιμές μπαταριών, συστήματα ελέγχου κ.α.
Οι δύο νέες προσθήκες των εκθέσεων EM-Power και Power2Drive ενημέρωσαν το κοινό για τις ευφυείς χρήσεις της ενέργειας στη βιομηχανία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις τεχνολογίες φόρτισης, αντίστοιχα.
Συνολικά στην τελευταία έκθεση Τhe smarter E Europe, έλαβαν μέρος 1,354 εκθέτες (15% αύξηση), ανάμεσά τους και 10 Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε μια έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων (16% άυξηση). Την έκθεση παρακαλούθησαν 50,000 επισκέπτες (8% αύξηση) από 162 χώρες και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μέσα στις top 20 χώρες διεθνώς από πλευράς επισκεπτών στην Intersolar Europe.
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική συμμετοχή εκπροσωπήθηκε στην Intersolar Europe από τις εξής 10 εταιρίες:
– Alumil S.A.
– Ecosun Ltd
– Innaccess Networks S.A.
– METALOUMIN
– Nanotechnology Lab LTFN
– Organic Electric Technologies (O.E.T.)
– PROFILODOMI
– Raycap S.A.
– RECOM Solar
– Sonne Aktion Ltd
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις διοργανώσεις της Solar Promotion GmbH μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο, στην Αθήνα, τηλ. 210 64 19 037, στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 32 7733 και στην ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr και www.thesmartere.de.