Έκθεση για το "νερό σε όλες του τις καταστάσεις" από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας διοργανώνουν έκθεση με Θέμα: «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, από 1 Μαρτίου -5 Μαΐου  2017. Η έκθεση αυτή έχει σχεδιαστεί από τον «Κήπο των Επιστημών», μια ιδιαίτερα καινοτόμα δομή για τη διατήρηση και διάχυση της ακαδημαϊκής κληρονομιάς του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, στη Γαλλία.
Η έκθεση αποκαλύπτει και φέρει στο προσκήνιο αυτό το μοναδικό στοιχείο, που είναι απαραίτητο για τη ζωή.
Αυτή η έκθεση προτείνει ένα διευρυμένο πανόραμα από την αρχή της ύπαρξης του νερού μέχρι την άφιξή του στις βρύσες μας.
Μέσα από αυτή ο επισκέπτης οδηγείται να θέσει ερωτήματα σε διάφορες θεματικές: γεωπολιτικά προβλήματα που συνδέονται με το νερό, το δικαίωμα πρόσβασης στο πόσιμο νερό, τη δυσκολία διαχείρισης του χρησιμοποιημένου νερού…!

Πολλά εργαλεία για να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό είναι ένα παγκόσμιο αγαθό που οφείλουμε να μοιραζόμαστε.
Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προγραμματίζονται εκπαιδευτικές δράσεις για ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας (συμπεριλαμβανομένου του Νηπιαγωγείου) και Δευτεροβάθμιας, Δημοτικού.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις παραπάνω ηλικίες.
Κάθε δράση μπορεί να υλοποιηθεί με 1 σχολικό Τμήμα.
Η διάρκεια των δράσεων είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Οι ώρες έναρξης των δράσεων είναι 9.00 & 11.00.
Για πληροφορίες ή/και ραντεβού σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις των σχολικών ομάδων της Π.Ε και Δ.Ε. στην έκθεση «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις» οι διευθυντές των σχολείων παρακαλούνται να επικοινωνούν με το προσωπικό του Μουσείου στα:

 

Tηλ. 2610 969973, 969972, 969732

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.
Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.